Tilden-Coil Constructors Plaza and Receiving Vault


With an entrance designed in the Mission Revival style, the Receiving Vault was made of granite block. It was built in 1913 and used until 1924 to provide short term storage for bodies awaiting burial in a time before refrigeration was commonly available. Today, the plaza and receiving vault have been stabilized and rehabilitated thanks to donor, Tilden-Coil Constructors

Nearly 100 people gathered on June 21, 2013 to celebrate the unveiling of Tilden-Coil Constructors Plaza. The area has been transformed. Now a gathering place adjacent to the historic receiving vault, the plaza gives visitors to Evergreen Memorial Historic Cemetery a lovely place to sit and rest and provides space for educational and interpretive programs.

Visitors can read the names of our generous donors etched along the backs of the stone and concrete plaza benches. In addition, the plaza also pays tribute to Judge Vic Miceli, one of the moving forces behind the restoration of the cemetery.